Την Τετάρτη 15 Μαρτίου 2023 πραγματοποιήθηκε στη βιβλιοθήκη του σχολείου μας, το 1ο Φιλικό Διασχολικό Ομαδικό Τουρνουά Σκακιού. Προσκεκλημένοι, οι μαθητές του 4ου ΓΕΛ Χαλκίδας, που αγωνίστηκαν με 2 ομάδες (ΙΣΟΚΡΑΤΗΣ & ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ). Το σχολείο μας συμμετείχε με 4 ομάδες (CHALKIS KNIGHTS, GOTHAM KNIGHTS, GOP1, MITTENS GANG). Το σύστημα αγώνων ήταν 5 γύρων (Σύστημα Pool για ομάδες) με 11 λεπτά ανά μαθητή για την ολοκλήρωση της παρτίδας, ενώ είχαν προβλεφθεί και 3 κριτήρια σε περίπτωση ισοβαθμίας. Το σύστημα κληρώσεων πραγματοποιήθηκε με το πρόγραμμα Swiss Manager και τα αποτελέσματα αναρτήθηκαν στο Chess-Results.com.

Το τουρνουά ήταν μια αφορμή για να γνωριστούν οι σκακιστές των δυο σχολείων,  να αποκτήσουν σκακιστικές εμπειρίες, αλλά  και να αναπτυχθούν δεσμοί φιλίας μεταξύ τους. Οι μαθητές έδειξαν ιδιαίτερη χαρά και αγωνιστικό ήθος καθ’ όλη τη διάρκεια των αγώνων και προσπάθησαν για τη νίκη σε κάθε παρτίδα μέσα στα πλαίσια της ευγενούς άμιλλας και του «ευ αγωνίζεσθαι».

Το τουρνουά ολοκληρώθηκε με επιτυχία, με την ευχή όλων να επαναληφθεί το επόμενο διάστημα στις εγκαταστάσεις του 4ου ΓΕΛ Χαλκίδας και γιατί όχι, να καθιερωθούν 2 φιλικές αναμετρήσεις κάθε χρόνο!

Τον συντονισμό της δράσης είχαν οι εκπαιδευτικοί Αλέξανδρος Σοϊλεμέζης (Υποψήφιος Μαιτρ) – Φιλόλογος του 4ου ΓΕΛ Χαλκίδας και Γιώργος Τσάλλας – Πληροφορικός του 1ου Προτύπου ΓΕΛ Χαλκίδας.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες στη Διευθύντρια του 1ου Προτύπου ΓΕΛ Χαλκίδας κα Ματθαίου Μαρία και στον Διευθυντή του 4ου ΓΕΛ Χαλκίδας κ. Κακαβά Χρήστο για την έμπρακτη υποστήριξή τους.

Μην φοβάστε να χάσετε, να φοβάστε τα παιχνίδια που παίξατε και δεν μάθατε κάτι - Dan Heisman